Písaním receptov to všetko vlastne začalo, ale potom sa robotky tak nakopilo, že už na postovanie neostal čas a ak mám byť úprimná celkom mi to aj chýba. Verím však, že všetko v našich životoch(nielen pracovných) sa formuje a upratuje skoro samé a tak mám takého tušáka, že ma to opäť vedie trošku k začiatkom :)
Teším sa, že si tú kopu pečienia spríjemním troškou písania a hlavne verím, že trošku inšpirujem aj Vás.
Neviem ako vy ale ja zbožňujem kombináciu kokos-mliečna čoko alebo ešte lepšie nugát!
Tento cheesecake je pre mňa absolútny top a hroozne pripomína
tyčinku Bounty :)
Dá sa priraviť v klasicke, full on, cukrovej verzii ale môžu si ho upiecť aj tí, ktorí chcú žiť trošku zdravšie :)
Potrebujeme:
Krusta:
- 100g mletých vlašských orechov
- 50g strúhaného kokosu
- 1 celé vajce
Vrch:
- 750g cream cheesu
- jedno celé salko
- 200g mletého kokosu
- 4 vajcia
- Vanilkový cukor
- 70g práškového cukru
Na úplny vrch dajte nutellu alebo inú čoko-lieskovcovú nátierku a samozrejme nesmie chýbať čerstvé ovocie :)
V prípade, že si chceme pripraviť diet verziu vymeníme cream cheese za tvaroh a cukor za stéviu alebo iné sladidlo (ja najradsej používam brezový cukor ten je chuťovo najbližie tomu klasickému, prípadne kombináciu stévia a brezový cukor). Môžeme pridať tiež odmerku/dve vanilkového alebo kokosového proteínu a trošku kokosového mlieka. A samozrejme, že vyhodíme salko:D
Čoko vrch si pripavíme podobne ako ganache. Dáme si zohriat 200ml kokosového mlieka(takého ozajsného hustého :) a zalejeme ním horkú čoko s vysokým podielom kakaa. Necháme schladiť a natrieme na náš cheesecake :)
Posup:
- Formu na pečenie si vyložíme papierom na pečenie a predohrejeme si rúru na 140stupňov.
- V miske zmiešame orechy, kokos a vajce a vymodelujeme hmotu, ktorou rovomerne vyložíme dno celej formy a dáme zapiecť na 10-15 min aby sa nám zatiahla.
- Medzitým si do mixéra dáme všetky suroviny, ktoré nám ostali(okrem nutellky). Vymixujeme do hladka.
- Zmes vylejeme na vychladnuté orechy a pečieme na 140-150 stupnov cca 40 min.
- Hotový necháme dôjsť v pootvorenej trúbe aby nám nepopraskal, necháme vychladnúť a potrieme čoko nátierkou a dáme celé zachladiť najlepšie cez noc :)
Želám Vám dobrú chuť a teším sa na vaše čískejky :)
Nájdené odpovede: 0
Nenašli sa žiadne komentáre.
Write a comment