Patríte aj vy medzi milovníkov maku ale na štrúdlu je moooooc teplo?
Mám tu pre Vás tento fantastický a navyše osviežujúci makový cheesecake s pyréčkom z manga a marhúľ, ktoré sa k nemu obrovsky hodia.
Veď posúdťe sami :)
Na cheesecakeový základ potrebujeme:
- 150g keksíkov
- 50g masla
- keksíky rozdrvíme a zalejeme rozpusteným maslom
Vysypeme do tortovej formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie a uhladíme....niekto dáva krustu zapiecť ale my si ju dáme ztuhnúť do chladničky...navyše sa nám potom krásne napije od krémovej plnky takže bude vláčna :)
Na makovú vrstvu potrebujeme:
- 600g cream cheesu
- 250g mäkkého tvarohu
- 150g mletého maku
- 150g práškového cukru
- 2 pol lyžice vanilkového cukru
- štipku škorice
- 3 vajcia
Všetky suroviny dáme do mixéra a pomaly premiešame aby nám vznikla hladká hmota, ktorú potom vylejeme do formy na keksíkovú vrstvu
Pečieme na 140 stupňov zhruba hodinku a potom necháme chladúť pri otvorených dvierkach v trúbe aby nám nepopraskal.
Ďaľšia vec koli ktorej cheesecaky praskaju je tá, že keď šľaháte hmotu, robíte to na vysokých otáčkach a tak sa donej dostane príliš veľa vzduchu...dajte tomu čas a uvitíte, že sa to oplatí :)
Na ovocnú vrstvu potrebujeme:
- 1/2 zrelého manga
- 3-4 sladké marhulky
- pol lyžicu vanilkového cukru
- šťavu z 1/2 citrónu
Všetkovymixujeme tyčovým mixérom a nalejeme na vychladnutý cheesecake a môžeme papať :)
Ovocíčko môžete obmieňať podľa chuti a samozrejme podľa toho čo máte doma.
Fantastické sú napríklad višne a čerešne, lebo to chutí presne ako maková štrúdľa!
Nájdené odpovede: 0
Nenašli sa žiadne komentáre.
Write a comment