header_image

Cheesecake mak-mango-marhuľa

Patríte aj vy medzi milovníkov maku ale na štrúdlu je moooooc teplo?
Mám tu pre Vás tento fantastický a navyše osviežujúci makový cheesecake s pyréčkom z manga a marhúľ, ktoré sa k nemu obrovsky hodia. 
Veď posúdťe sami :)


Na cheesecakeový základ potrebujeme:

  • 150g keksíkov
  • 50g masla
  • keksíky rozdrvíme a zalejeme rozpusteným maslom

Vysypeme do tortovej formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie a uhladíme....niekto dáva krustu zapiecť ale my si ju dáme ztuhnúť do chladničky...navyše sa nám potom krásne napije od krémovej plnky takže bude vláčna :)


Na makovú vrstvu potrebujeme:

  • 600g cream cheesu
  • 250g mäkkého tvarohu
  • 150g mletého maku
  • 150g práškového cukru
  • 2 pol lyžice vanilkového cukru
  • štipku škorice
  • 3 vajcia

Všetky suroviny dáme do mixéra a pomaly premiešame aby nám vznikla hladká hmota, ktorú potom vylejeme do formy na keksíkovú vrstvu

Pečieme na 140 stupňov zhruba hodinku a potom necháme chladúť pri otvorených dvierkach v trúbe aby nám nepopraskal.

Ďaľšia vec koli ktorej cheesecaky praskaju je tá, že keď šľaháte hmotu, robíte to na vysokých otáčkach a tak sa donej dostane príliš veľa vzduchu...dajte tomu čas a uvitíte, že sa to oplatí :)


Na ovocnú vrstvu potrebujeme:

  • 1/2 zrelého manga
  • 3-4 sladké marhulky
  • pol lyžicu vanilkového cukru
  • šťavu z 1/2 citrónu

Všetkovymixujeme tyčovým mixérom a nalejeme na vychladnutý cheesecake a môžeme papať :)

Ovocíčko môžete obmieňať podľa chuti a samozrejme podľa toho čo máte doma.

Fantastické sú napríklad višne a čerešne, lebo to chutí presne ako maková štrúdľa!

Nájdené odpovede: 0

Nenašli sa žiadne komentáre.

Write a comment