header_image

Makovo - gaštanová tortička

Jeseň je už v plnom prúde a čo je naj jesenná surovina??? No predsa gaštany:) V kombinácií s makom a fantastickým domácim džemom vás až zahreje pri srdiečku a absolútne vám neprekáža, že je vonku sychravo. Táto tortička je u nás v koláčove úplne najväčšia topka a tak sme sa rozhodli,že vám prezradíme recept aby ste sa mohli potešiť aj doma:)


Potrebujeme:

Suroviny:

  • 200g mletého maku
  • 200g práškového cukru
  • 6 vajec
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1 pol lyžica vanilkového cukru
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
  • 1,5 dcl mlieka

Krém:

  • 500g mascarpone
  • 250ml šľahačky
  • 200g gaštanového pyré
  • 150g práškového cukru
  • 1 pol lyžica vynilkového cukru
  • višňový džem ako náplň


Postup:

  1. Vyhrejeme si rúru na 150 stupňov a vyložíme formu papierom na pečenie.
  2. Oddelíme si žĺtka od bielkov a vyšľaháme si pevný sneh a žĺtka vyšľaháme s cukrom, vanilkoným cukrom a škoricou do cukru s vajíčkami si pridáme mak, 1,5 dlc mlieka a vymiešame cesto, do ktorého zapracujeme sneh.
  3. Prelejeme do formy a pečieme cca 50min medzitým si pripravíme krém tak, že všetky suroviny vymixujeme do pevného a vláčneho krému tortičku necháme úplne vychladnúť, rozrežeme na dve časti, naplníme poriadnou dávkou krému a višňového džemu, prikryjeme druhým korpusom a celú tortičku ešte obalíme krémom alebo môžeme zvoliť aj variantu holej torty a ušetríme si robotu :)
  4. Vrch dozdobíme čerstvým ovocím a môžeme si pochutnávať :)

Tortička je úplne najlepšia keď postojí cez noc v chladničke a poriadne sa prepoja všetky chute....len či to vydržíte :) Verím, že vám naša favoritka bude chutiť.

Nájdené odpovede: 1

Tamara

Prosim,na aku velkost formy je tento pomer surovin? Vdaka :)

5. Sep 2020 - 13:41

Write a comment