Jeseň je už v plnom prúde a čo je naj jesenná surovina??? No predsa gaštany:) V kombinácií s makom a fantastickým domácim džemom vás až zahreje pri srdiečku a absolútne vám neprekáža, že je vonku sychravo. Táto tortička je u nás v koláčove úplne najväčšia topka a tak sme sa rozhodli,že vám prezradíme recept aby ste sa mohli potešiť aj doma:)
Potrebujeme:
Suroviny:
- 200g mletého maku
- 200g práškového cukru
- 6 vajec
- 1 čajová lyžička škorice
- 1 pol lyžica vanilkového cukru
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1,5 dcl mlieka
Krém:
- 500g mascarpone
- 250ml šľahačky
- 200g gaštanového pyré
- 150g práškového cukru
- 1 pol lyžica vynilkového cukru
- višňový džem ako náplň
Postup:
- Vyhrejeme si rúru na 150 stupňov a vyložíme formu papierom na pečenie.
- Oddelíme si žĺtka od bielkov a vyšľaháme si pevný sneh a žĺtka vyšľaháme s cukrom, vanilkoným cukrom a škoricou do cukru s vajíčkami si pridáme mak, 1,5 dlc mlieka a vymiešame cesto, do ktorého zapracujeme sneh.
- Prelejeme do formy a pečieme cca 50min medzitým si pripravíme krém tak, že všetky suroviny vymixujeme do pevného a vláčneho krému tortičku necháme úplne vychladnúť, rozrežeme na dve časti, naplníme poriadnou dávkou krému a višňového džemu, prikryjeme druhým korpusom a celú tortičku ešte obalíme krémom alebo môžeme zvoliť aj variantu holej torty a ušetríme si robotu :)
- Vrch dozdobíme čerstvým ovocím a môžeme si pochutnávať :)
Tortička je úplne najlepšia keď postojí cez noc v chladničke a poriadne sa prepoja všetky chute....len či to vydržíte :) Verím, že vám naša favoritka bude chutiť.
Nájdené odpovede: 1
Tamara
Prosim,na aku velkost formy je tento pomer surovin? Vdaka :)
5. Sep 2020 - 13:41
Write a comment