Poviem vám, keď ste na materskej, musíte ležať, strašne vám chutí sladké a nechcete mať po pôrode 1615 kíl je to tažké :D
Špekulujem doma, čo sa dá a tak som sa rozhodla s vami podeliť o tento superský recepet na tvarohového “míšu”, ktorý je bez cukru (samozrejme okrem tých prírodných :)) … a capla som do neho aj trošku vanilkového proteínu pre chuť :)
V recepte sú uvedené “super turbo zdravé low fat and sugar šalala-tralala” suroviny ale je to samozrejme len alternatíva ak chcete trošku obmedziť príjem. Stavím sa však, že to bude fantastické aj s použitím klasického cukru a bebe pudingu :) … viete čo myslím.
Potrebujeme:
- čokoládový puding
(ja som použila ten od firmy Five Star, je vyrobený z konjakovej a tapiokovej múky a dosladený eytritolom. Chuťovo je vynikajúci a asi najviac sa podobá na naozajstný puding len ho treba podľa mňa trošku prisladiť. Predávajú ho vo Fresh markete v predajni “Dobré Syry” v Bratislave). - 2 dcl mlieka
- pár kvapiek stévie.
(stévia máva dosť nepríjemnú horkú pachuť, preto nie je úplne obľúbená. Ja som však natrafila na takú, ktorá ju nemá a má fantastickú “cukrovú” chuť … dokonca má aj príznačný názov “Lovely Sweet” :). Predávajú ju v predajni Norbi Update na drieňovej v Bratislave) - hrudkovitý tvaroh
- polievková lyžica kyslej smotany
- polievková lyžica vanilkového proteínu
- pár kvapiek stévie
- trošku škorice
- kopa ovocia na ozdobu
Postup:
- Čoko puding si uvaríme ale treba ho stále miešať, hustne skôr ako dosiahne bod varu takže pozor na neho lebo je fakt hotový za 2 minúty :)
- Vedľa v miske zmiešame tvaroh, smotanu, stéviu, proteín a škoricu a dokre premiešame.
- Navrstíme do pohárov a dozdobíme ovockom čo máme doma.
Nič zložité, rýchle, môžete si to narobiť do chladničky do zásoby a potom len vyťahovať(neviem, či sa vám to podarí úplne lebo ja napríklad som stihla zjesť dva pokým som toto dopísala)….a čo je najdôležitejšie dokonale to uspokojilo môj cukrový chtíč a po dojedení som nemala výčitky :D
Želám vám dobrú chuť kamošky a kamoši :)
Nájdené odpovede: 0
Nenašli sa žiadne komentáre.
Write a comment