header_image

Ovocná ľahká bublanina

Pamätáte si letá u starých rodičov?Keď sme celé dni šantili vonku a potom vyhladovaní doleteli domov a tam rozvoniavala čersvá ovocná bublanina? Toto presne bolo moje detstvo na dedine a myslím si, že viacerých z Vás. Keď sme si zakaždým spálili jazyk o vriace marhule a starká hovorila aby sme to nejedli horúce, lebo sa zčemeríme, ale nám to bolo samozrejme totálne jedno, hlavne nech sme zase čo najskôr vonku medzi deckami :)

Presne takáto spomienka sa mi vynorila naposledy, keď to u nás v koláčove rozvoniavalo ako u starkej v lete. Ja som tú našu trošku vylepšila o kopu masla a chrumkavú posýpku....a poviem vám, že sa po nej len tak zaprášilo aj keď je vonku 35 stupňov :)


Potrebujeme:

  • 200g zmäknutého masla
  • 200g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 200g hladkej múky
  • prášok do pečiva
  • vanilkový cukor
  • štipka škorice
  • marhule, višne
  • mlieko/voda na zriedenie cesta

Posýpka:

  • 150g ztuhnutého masla
  • 150g kryštálového cukru
  • 150g hrubej múky


Postup:

  1. Najprv si vyšľaháme vajcia s cukrom a pridáme maslo a spolu šľaháme do krásnej nadýchanej bielej peny.
  2. Zmiešame si všetky ostatné suché ingrediencie a pomaly pridávame, zriedime mliekom alebo kludne aj vodou.
  3. Vylejeme do plechu, ktorý sme si vymastili maslom a vysypali hrubou múkou.
  4. Poukladáme na vrch marhule, višne....alebo hocijaké iné ovocie a trošku zatlačíme do cesta.
  5. Pripavíme si posýpku z masla nakrájaného na menšie kocky, múky a cukru tak, že ju ako keby drolíme medzi prstami až nám vzniknú malé hrudky(nedrvíme príliš dlho aby sa nám maslo neroztopilo).
  6. Hotovou posýpkou posypeme vrch bublaniny a pečieme na 170 stupňov cca 30-40 min.
  7. Pred podávanim posypeme práškovým cukrom a papáme:)

A samozrejme počkajte kým vychladne aby Vám nebolo tažko :).......alebo viete čo, jedzte ju teplú!!!....taká je predsa najlepšia :)

Nájdené odpovede: 0

Nenašli sa žiadne komentáre.

Write a comment