header_image

Pavlova tortička

Ako sa začalo oteplovať tak si všímam, že ľudom pomaly odchádza chuť na sladké a skôr siahnu po niečom osviežujúcom. Preto som sa rozhodla tieto dve veci skĺbiť :)

Kokosové mini pavlovky sú ľahučké, svieže a mega sa hodia teplé dni, ktorých si ešte užijeme kopu :)


Potrebujeme:

Suroviny:

  • 4 bielka
  • 200g kryštálového cukru
  • Štipka soli
  • Dve polievkové lyžice strúhaného kokosu
  • 1/2 cajovej lyzičky kukuričného škrobu

Krém:

  • 200g mascarpone
  • 50ml smotany na šľahanie
  • 100g práškového cukru
  • Vanilkový extrakt
  • Passion fruit
  • Čertvé ovocie


Postup:

  1. Vyšľaháme si bielka so soľou a keď sú tuhé postupne pridávame cukor a počkáme až kým sa úplne nerozpustí.
  2. Potom pridáme kukuričný škrob a ako posledný primiešame zľahka kokos (ten už ručne).
  3. Na plech s papierom na pečenie spravíme malé korpusíky a pečieme zhruba hodinu na 120 stupňov, potom teplotu stiahneme na 60 stup a dosušíme asi 30min.
  4. Krém si pripravíme s mascarpone, sľahačky, cukru a vanilkového extraktu.
  5. Všetko vymixujeme do hladkého nadýchaného krému.
  6. Na hotové obláčikové pavlove dáme krém podľa chuti, pridáme poriadnu dávku dužinky z passion fruit a čerstvého ovocia :)

Pavlovky si pokoje narobte zopár dopredu a uskladnite na suchom mieste. Potom už len dorobíte krém a super rýchly dezertík je na svete.

Nájdené odpovede: 0

Nenašli sa žiadne komentáre.

Write a comment