Cez víkend ma pochytila po dlhej dobe doma chuť na pečenie a tak som nakukla do špajze a chladničky a vyšla z toho táto úžasná bublaninka. Dokonca aj môj muž povedal, že je to ten najlepší koláč a to už je čo povedať.
Potrebujeme:
- 1 hrnček celozrnnej špaldovej múky
- 1 hrnček pohánkovej múky
- 2 polievkové lyžice medu
- 2 polievkové lyžice domáceho slivkového lekváru
- 2 polievkové lyžice kokosového oleja
- ½ hrnčeku ryžového mlieka
- Voda z cícerovej konzervy
- ½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny
- 1 čajová lyžička škorice
- Ovocie
- Orechy na posypanie
Postup:
- v nádobe si vyšľaháme všetky tekuté suroviny. Voda z cícerovej konzervy nahradí vaječné bielka takže šľahajte dlhšie aby vám vznikla krásne nadýchaná pena.
- do zmesi pri preosejeme všetky suché suroviny, poriadne premiešame a vylejeme na pekáč, ktorý sme si vymastili olivovým olejom.
- vrch posypeme ovocím(ja som použila drobné červené ovko)a posekanými mandľami ... myslím si, že v tomto období by sa na koláči vynímali aj hrušky, jablká alebo slivky a vlašské orechy ... proste čo máte doma.
- pečieme na 160 stupňov cca 30min.
Výsledok je fantastický. Cesto je krásne vláčne a nadýchané vďaka cícerovej vode. Odporúčam ho jesť ešte teplý ... ale pomaly :D
Dobrú chuť :)
Nájdené odpovede: 0
Nenašli sa žiadne komentáre.
Write a comment