header_image

Vláčna vegánska ovocná bublanina

Cez víkend ma pochytila po dlhej dobe doma chuť na pečenie a tak som nakukla do špajze a chladničky a vyšla z toho táto úžasná bublaninka. Dokonca aj môj muž povedal, že je to ten najlepší koláč a to už je čo povedať.


Potrebujeme:

  • 1 hrnček celozrnnej špaldovej múky
  • 1 hrnček pohánkovej múky
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice domáceho slivkového lekváru
  • 2 polievkové lyžice kokosového oleja
  • ½ hrnčeku ryžového mlieka
  • Voda z cícerovej konzervy
  • ½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 čajová lyžička škorice
  • Ovocie
  • Orechy na posypanie


Postup:

  1. v nádobe si vyšľaháme všetky tekuté suroviny. Voda z cícerovej konzervy nahradí vaječné bielka takže šľahajte dlhšie aby vám vznikla krásne nadýchaná pena.
  2. do zmesi pri preosejeme všetky suché suroviny, poriadne premiešame a vylejeme na pekáč, ktorý sme si vymastili olivovým olejom.
  3. vrch posypeme ovocím(ja som použila drobné červené ovko)a posekanými mandľami ... myslím si, že v tomto období by sa na koláči vynímali aj hrušky, jablká alebo slivky a vlašské orechy ... proste čo máte doma.
  4. pečieme na 160 stupňov cca 30min.

Výsledok je fantastický. Cesto je krásne vláčne a nadýchané vďaka cícerovej vode. Odporúčam ho jesť ešte teplý ... ale pomaly :D

Dobrú chuť :)

Nájdené odpovede: 0

Nenašli sa žiadne komentáre.

Write a comment